Allting för en lajk

Tjohej!
Skulle skrivit det här inlägget i lördags egentligen, men då min databas återigen fuckade ur så fick Ludde i uppdrag att återuppliva den igen, thank god för Ludde :)

Helgen, som jag längtat så mycket efter blev riktigt bra. I fredags när vi egentligen skulle köpa mjölk & lite fredagsmys till kvällen fick jag ett infall att jag skulle baka saffransbullar.
Glutenfria dessutom, det här med glutenfritt är ju förjäkligt.

En av mina största rädslor har nog blivit att vara glutenintolerant. För allt har i princip gluten i sig. Du behöver specialanpassa allt. Jag behöver ju tack & lov inte tänka på det så jag kan ju äta & stoppa i mig i princip vad som helst, men vad man än läser innehållsförteckningen på så är det vetemjöl, havre. korn & allt det nu må tänkas vara i fet stil.

Att inte ens kunna ta en julmust eller en öl helt random. Nej jag avundas inte er med allergier överlag. Jag vet ju med mig att jag är päls & dammallergiker, ja jag har katt.

Annars är en ny allergi en av Dollarstore’s kryddor :D Något som jag blev varse om då den galna Söderkisen gick helt bananas inne på Dollarstore & när vi väl kom hem så skulle självklart denna krydda öppnas & visas, vips så kliade det på kroppen & andningen blev lite sisådär.

 

Ankslips & öronlappsmössa

Jag är ju den som oftast fyller varukorgar i affären, den här behöver vi, den här behöver vi, men just på Dollarstore så var detta helt tvärtom. Han den där försökte förklara det för mig innan när vi var på Coop genom att säga; Äh, vi behöver inte gå in på Dollarstore, men handlar bara massa onödigt. Nä tänkte jag, det behöver man väl inte.

Men ack så fel jag hade, han hittade både en ankslips, öronlappsmössa, orimlig krydda, en “wet floor-skylt” (Varning för lekande pensionärer) & en penisformad piñata, det sistnämnda blev dock inte inköpt, tack & lov.

 

Tillbaka till ursprungs ämnet

Vilka sidospår det blir, jaja jag skyller på alla tankar i huvudet.
Jag lyckades omvandla min favorit saffranskaka till ett glutenfritt recept så nu skulle jag ju som sagt testa på att baka saffransbullar, det gick ju åt pipsvängen.

Att kavla ut en glutenfri deg med jäst är i princip som att kavla mördeg. Ingen elasticitet & vilka jäkla torra bullar. Usch. Ja, nu är det ju så att jag inte är en expert inom området, men man kan ju inte äta såna torra bullar. Jag får experimentera vidare med glutenfria alternativ & hur man får nån form av fukt kvar i deghelvetet.

Allting för en lajk

Oavsett så har jag märkt en enorm skillnad i lajksflödet när man anspelar på glutenfritt, vegetariskt, veganskt eller ens bullbak. Det är intressant vilka hashtags som trendar & vad man egentligen borde inrikta sina sociala medier på. Jag har ju aldrig använt mig av annonser på min blogg, men man kanske borde börja? Man kanske kan tjäna någon krona.

Om jag orkar lägga energi på att få en massa klick hit & dit.

Hur gör ni? Anpassar ni sociala medier efter trender? Hashtags efter nyheter & rubriker för klick?
Tell me!

:heart:

 


Följ Bloggen

6

Lämna en kommentar