Det här med låg självkänsla…

För mig handlar det mest om att jag inte vill att folk i min närhet ska behöva skämmas för mig.
När jag är ute på stan, går & fikar eller bara går ut & dansar så bryr jag mig egentligen inte över hur andra ser på mig. Det är som att efter att min vikt ökat så mycket så kom självförtroendet på köpet.

Men, jag vill inte att folk ska behöva skämmas för mig. Går jag ut & dansar, så vill inte jag att mina vänner ska skämmas över att dom umgås med en ”ful tjockis”.
När min pojkvän ska presentera mig för sina kompisar eller kollegor så vill jag att han ska känna sig stolt över att ha mig som flickvän, men så känner jag verkligen inte.
Jag tycker synd om honom att han ska behöva presentera just mig.

Jag vet att jag är klumpig & tar mycket plats (på båda sätten ;) ), men jag vill inte att mina nära ska behöva lida för det.
Det är därför jag väldigt ofta tackar nej till att gå på fester, att fika och dylikt.

Visst, ångesten spelar också stor roll i att jag ofta tackar nej. Men ändå är det just det där med att dom ska skämmas som överväger.

Jag var ju & testade bh:ar häromdagen, jag skämdes inte själv över att stå där inför butiksbiträdet & flasha tuttarna eller dra åt olika håll så fettet välde hit & dit.
Jag mådde dåligt över att min pojkvän satt utanför & behövde skämmas över att det var hans feta flickvän som visade sig för butiksbiträdet.

Jag känner mig dum om jag skulle fråga mina vänner; Skäms du över att umgås med mig?
Samtidigt som jag vet säkert att deras svar kommer att vara nej, jag tror inte att jag själv skulle våga säga sanningen i en sådan situation.

Hur ska jag tänka? Hur ska jag komma över den rädslan?
Eller är det så att mina tankar är stämmer?


Följ Bloggen

  Gilla inlägget

5 tankar på “Det här med låg självkänsla…”

 1. Jag har själv tänkt så som du gör och gör det ibland fortfarande. Men då tänker jag på hur jag ser på mina vänner. Jag skäms aldrig för dem pga deras utseende. Skulle jag någon gång skämmas för en vän så är det pga denne beter sig illa.

  Om din pojkvän skäms för dig när du provar bh så tycker jag att du ska antingen gå dit själv eller ta med någon som är ett bättre stöd för dig. Försök tänk bort dessa tankar att folk skäms för dig, för det gör dom inte. Dom är stolta över dig, precis så som jag är över dig!

 2. Sluta fundera så mycket över vad andra tänker, för även om du inte funderar över vad främlingar tänker så ännu värre litar du inte på att de du umgås med inte skäms för dig. OM de skämdes så mycket för dig skulle de väl inte bjuda in dig till fika eller fest? Och om din pojkvän tyckte att det var så hemskt skulle han väl göra slut, right?

  Allt det här speglar vad DU tycker om dig själv även om du vill påstå att din självkänsla ökat med vikten så visar du att det är precis tvärt om och att du projicerar det dåliga självförtroendet på dina nära istället för att ta tag i den. Det som är ”bra” i det här är att du inte behöver tycka illa om dig själv, det låter du andra göra istället.

  Bli vän med dig själv. Din nära älskar ju dig precis som du är.

  Och så några hårda rader: Jorden kretsar inte kring dig, alla dina nära har nog egna komplex och andra tankar de är mer upptagna med än att skämmas över dig hela tiden.
  Sluta tycka så rackarns synd om dig själv. Migrän, ångest, sömnlöshet etc. = bah! Petitesser! Gilla läget istället!

  Kärlek till dig hjärtat! <3 :)

 3. Men Sandra! varför skulle någon skämmas över dig!!!!!!
  Du är ju en jättehärlig , söt , trevlig tjej!!!
  Det är bara i ditt huvud som dom där tankarna finns! Dom är inte sanna!!!
  Du är toppen!!
  Och det säger jag inte för att vara snäll utan för att det är sant!

  kramar Sara.

 4. Men finaste finaste vännen. Inte behöver du känna så??!! Skulle aldrig skämmas över dig, gör man det skulle jag kalla den personen för oförskämt ytlig och INTE en vän. Sitter uppenbart hos dig och det gör ont i mig att en så fin människa (på in och utsida!!) känner så om sig själv :( Kärlek till dig! Och starkt av dig att skriva om det så öppet! <3 puss!

Lämna en kommentar