Det här med nyårslöften…

Varje år bestämmer jag mig för att ha en hel bunt av nyårslöften, som jag vet att jag antagligen inte kommer att hålla.
Men jag måste ändå uttala dom högt & tänka på dom när jag står där vid tolvslaget & tittar på fyrverkerierna.

I måndags började jag att tänka på nyårslöften, det är vecka 1 & då kör vi! Gjort om min viktprofil i Viktklubb & har inte rökt en enda cigarett. Får hoppas på att jag kan hålla mig till det här, i alla fall en månad ;)

Ett annat nyårslöfte är att vara mer spontan, inte behöva bestämma saker 3 veckor i förväg & om någon vill komma & fika på en eftermiddag så ska jag säga; Jomenvisst!
Försöka se bakom den där fina fasaden som jag tror att vi alla har, det behöver inte vara kliniskt städat när någon kommer över på en kopp kaffe.

Men samtidigt så är det viktigt för mig att ha saker organiserade, det blir kaos i mitt huvud annars & ångesten kryper sakta men säkert fram.
Jag vet att om Thomas började hålla undan efter sig, så skulle jag må mycket bättre.
Det skulle rädda mig från alla onödiga tankar på att jag måste plocka undan hans saker, lägga hans kläder i tvättkorgen osv.

Belöningssystem: Jag följer Joy’s blogg & ”liv”, har sett att hon använder guldstjärnor som belöning & jag är inte sen med att apa efter. Har köpt en bunt med guldstjärnor & jag längtar så för att ge mig en.
Jag är så glad över att hittat ett sätt för motivation & belöning utan att det handlar om pengar & materiella ting.

Med tanke på det så hamnar vi på ett annat nyårslöfte, att inte köpa onödiga saker. Jag ska tänka ett, två, tre steg längre innan jag drar mitt kort. För oftast hittar jag så fina saker som jag bara måste ha, men behöver jag dom egentligen? Nej, för det mesta.

Nu är jag nyfiken på om ni har några nyårslöften eller mål med 2012.
Eller är ni emot att ens tänka tanken på nyårslöften?


Följ Bloggen

  Gilla inlägget

2 tankar på “Det här med nyårslöften…”

  1. Jag vet att jag har sagt det förr hjärtat, men jag säger det igen. Ta ett steg i taget. Rök för bövelen och fokusera på viktnedgången just nu. Det är urbota dumt och dömt att misslyckas att ge sig på båda sakerna samtidigt.

    Här får du en liten uppgift av mig: du säger ”jag hoppas att jag kan hålla det i alla fall en månad” och i och med det har du redan gett upp. The power of expectations är starkare än du tror och ibland får man helt enkelt lov att hjärntvätta sig själv lite. Skriv en lapp, tydligt och klart och sätt den på ett ställe där du ser den ofta. Skriv på lappen ”JAG KAN!”. Sätt gärna upp fler lappar och skriv gärna fler affirmationer som ”JAG ÄR BRA!” eller bara positiva ord som ”AWESOME!” eller kanske ditt viktmål?

    Jag bjöd in dig till en grupp på facebook idag och jag skulle bli mäkta glad om du tog användning av den och människorna som finns i gruppen. Det hjälper!

    Love, sunshine and respect, JAO! <3 :)

Lämna en kommentar