ssnadra.se » Försäkringskassan

Försäkringskassan

Jag blev sjukskriven i november 2007 & i juli 2008 fick jag till slut min sjukersättning. Under 8 månader lånade jag pengar från mina föräldrar. Min pappa har ett heltidsjobb men min mamma jobbar endast 25%. Att behöva låna pengar till mat & tak över huvudet kändes hemskt men det var ett måste.

Jag hade ingen annan möjlighet. Socialen kunde inte ta sig an mitt fall då jag har fonder på banken. Men dessa fonder är låsta tills jag blir 27år. Så där satt man mitt i skiten, och var tvungen att låna från mamma & pappa som inte heller har det bra ställt.

Min mamma har jobbat 25% i många år nu, sen hon blev diagnostiserad MS. Hennes skov kommer sällan, men mer under stress. Jag ville inte ge henne stressen med att behöva låna pengar men jag hade ingen annan stans att vända mig till.

Försäkringskassan vill höja min mammas 25% tjänst, men hur skulle hon klara av det? Jag vet av ren fakta att hon skulle gå sönder. Men tydligen så kan Försäkringskassan ”friskförklara” folk de inte ens träffat.

Hela systemet är värdelöst. Folk som inte ska få hjälp utnyttjar systemet & vi som är i behov av hjälp ställs på kö & vi bara åker med i deras lagar & beslut.

När jag läser om Johanna så känner jag igen mig själv. Denna ständiga oro över att inte få några pengar. Min depression blev bara värre & värre för varje månad som gick. Skulle jag ha råd att bo kvar? Skulle jag behöva få betalningsanmärkningar? Frågorna var många men svaren få.

Försäkringskassans Curt Malmborg påpekar att han ”är rätt sliten” efter dessa fyra år han jobbat. Men vad tror han att vi är? Vi som får lägga våra liv i era händer?

Väntetiden blir längre & längre. Varför kan ingen förstå att det behövs mer folk på plats att reda ut & fixa det här?

Jag undrar hur länge det här ska fortsätta. Finns det inget stopp på eländet?

Följ Bloggen

 

2 Kommentarer än så länge »

 1. Frida said,

  januari 7, 2009 @ 19:39

  jag undrar hur du har fixat så att du kan svara på dina kommentarer du får?
  Jag vill också ha den funktionen nämligen! Blir mycket enklare när man kanske behöver svara på något! :D
  För det är väl ett plugin du har?

 2. 1

  Sandra said,

  januari 8, 2009 @ 18:58

  WP thread comment heter den :mmm:

Comment RSS · TrackBack URI

Lämna din kommentar