Jag funderar på att investera i mig själv!

(De tre paren som används just nu, smutsiga är dom också)
 

När jag gick i årskurs 6 märkte jag att jag inte såg vad lärarna skrev på tavlan. Pappa & mamma hjälpte mig med att fixa ett par glasögon som jag bara använde på lektionerna.

I gymnasiet märktes det tydligt att min syn försämrats. Återigen köpte jag ett par nya glasögon som jag använda på lektioner & när jag tittade på tv.

Efter ytterligare några år fick jag till slut frågan om varför jag inte hälsade på folk längre, inte såg skyltar & dessutom fick jag fråga Thomas vem det var som stod där bort & vinkade. Då var måttet rågat.

Det var bara att inse, jag var tvungen att bära glasögon jämt, de glasögon jag hade var inte längre i rätt styrka. När jag gick till optikern denna gång så hade jag precis börjat trappa ner på ett antal mediciner, medicinerna hade även gjort så att slemhinnorna i ögonen torkat ut vilket betydde att linser inte var en valmöjlighet.

Svaret på synundersökningen kom lite som en chock, jag såg ca 30% på vardera öga. Det var inte konstigt att jag inte såg världen omkring mig. Eller att det var svårt att fokusera om jag läste en bok.

Hittade ett par glasögon som jag trodde jag skulle trivas i. Det blev ett par märkesbågar & jag var ett par tusenlappar fattigare. När jag väl fick hem dom så kände jag att jag var för rädd om dem. Så hemma ville jag inte använda dem. Gick tillbaka till optikern & beställde ett par väldigt billiga plastbågar att ha som ”slit & släng”. Det tog ett tag att vänja sig, men jag vande mig vid att alltid bära glasögon.

Solen kom & trots att mina glasögon blir mörkare i solljus så fungerar det inte i bilen & ger inte samma känsla som ett par solglasögon. Man kisar i starkt solljus ändå.

Så nu har jag köpt ett par solglasögon med styrka också. 3 par glasögon & ändå täcker det inte alla behov. Om jag åker & badar så ser jag inte mycket, man får lotsa sig fram så man hamnar i rätt bana i simhallen ;)

Har bestämt mig för att jag nog ska investera i mig själv, jag trivs i glasögon men vill ha möjligheten att välja, känns mig fri & se klart.

Hittade ögonkliniken Novius som ligger i Stockholm. De har bra priser & det verkar som folk är nöjda då dem fått bra recensioner när man kollar runt på internet.
Ska jag operera mina ögon är det viktigt för mig att det sker på en ögonklinik där jag känner mig trygg.

Har ni några erfarenheter om ögonoperationer eller Novius eller har ni någon
annan bra ögonklinik att rekommendera? För/nackdelar?

Bomba i kommentarsfältet med tips :)


Följ Bloggen

  Gilla inlägget

Lämna en kommentar