ssnadra.se » Lampjäveln

Lampjäveln

Tror jag ska börja det här inlägget på ”fjortisvis”, hello bitches!
Nja, det var inte riktigt min stil, så jag säger halli hallå istället.

Här sitter jag i min pyjamas, lyssnar på Kent & dricker kaffe. Har läst bloggar & haft en riktigt trevlig förmiddag, gick inte upp förrän 11 idag, ikväll ska jag lägga mig i tid & ta nattmedicinen i tid. Tar jag den för sent så hinner jag inte bli sovtrött tills det är läggdags.

Febern har sänkts ytterligare & ingen är gladare än jag. Det går åt rätt håll mina vänner. Med lite alvedon & ipren känns det dessutom mycket bättre.

På tal om lampjäveln. Ia har en gudomligt fin lampa ovanför sitt matbord & det var kärlek vid första ögonkastet för min del. Hon hade köpt den för halva priset & då var det överkomligt. För någon vecka sen damp det ner ett erbjudande om 50% rabatt på valfri vara på Jotex & självklart var jag tvungen att slå till.

Efter några dagar kom avin & jag hämtade ut paketet, packade upp lampan & kände enorm glädje att den snart skulle hänga ovanför vårt matbord.
När vi kommit hem från kryssningen åkte vi & köpte dimmer, lampor, plugg & krok.

Pappa skulle komma förbi & hjälpa oss, han har nämligen en slagborr & det har absolut inte vi.
Kvällen var här & pappa kom förbi.

Pappa: Vilken storlek på borren ska det vara?
Jag: 8mm
Pappa: Så vart har du borren?
Jag: Va? Jag har ingen borr, jag trodde du hade det!?

Så där stod vi, med borrmaskin, utan borr. Och man kan ju fråga sig hur pappa min tänkte. Skulle vi ha betongborrar men ingen borrmaskin?
Vi bestämde oss i alla fall för att installera dimmern. Men det gick inte heller, sladdarna var alla av samma färg & man kunde inte lista ur vilken som var vilken.

Det slutade alltså med att vi varken hade en lampa i taket eller en dimmer på plats.
Då ringde vi morfar, som är elektriker & bad honom komma över för att hjälpa oss nästa dag. Han kom förbi & på 10 röda var dimmern på plats.

Thomas & jag åkte & köpte betongborr & inväntade pappa. Han borrade, borrade & borrade. Men det enda som hände var att det blev ett stort hål. Grannarna började knacka & slå i taket (I hate you) & det var bara att inse, vi fick lov att använda oss utav ”armen” som bara tog 2,5kg (lampan väger 2,8kg).

När vi till slut hängde upp lampan & tog av skyddsplasten så inser vi att lampjäveln är trasig, en stor bit har brutits av.

Summan av kardemumman, lampan hänger där den ska, vi har ett fult hål i taket & lampan är sönder. Men, den är så fin! Och jag älskar den.

Det blev ett väldigt långt inlägg för en liten lampa, men det händer inte så mycket i mitt liv, så den här händelsen är en big deal för mig.
Så, vad tycker ni om lampan?

Följ Bloggen

 

2 Kommentarer än så länge »

 1. Elin said,

  februari 26, 2011 @ 13:22

  Tjusig lampa!

 2. 1

  Lotta said,

  februari 26, 2011 @ 14:01

  Åh vad tråkigt med allt som gick fel, men lampan var iaf skit snygg =)
  Ha en bra lördag
  // Lotta

Comment RSS · TrackBack URI

Lämna din kommentar