Lilla Hedvig

När jag flyttade i maj så hade jag en budget att hålla mig till, att köpa på sig “ett nytt” hushåll är inget man gör på en handvändning (prisa gud för skatteåterbäringen). Men jag skrev listor, gjorde kalkyl över allt som behövdes för att ha ett fungerande hushåll.

Min tanke var att köpa en dammsugare som jag & Thomas hade, för den var kanon. Men när jag väl skulle handla allt så var den inte inom min budget i pris, så jag fick lov att köpa en dammsugare som inte var ett eget val så att säga, tog den som var billig, för en dammsugare var jag tvungen att ha.

Vid första anblick när jag packade upp den så var den liten, nätt & helt okej sugförmåga. Det jag dock inte tänkte på då i maj var att jag flyttade in i ett nybyggt område med & en nystädad lägenhet.

Edith, katten hårar en hel del & Ludwig, gubben hårar en del också. Ja jag med. Plus att bygget vi bor i är byggt utav kex så dammet blir som potatismjöl.
Att kattfan dessutom mer än gärna puttar ner blomkrukor & pepparkakor bidrar ju en hel del till skit om vi bortser från makrills spad på väggarna & mina sminkrester i handfatet.

Så nu så här cirka gurka 7 månader senare så har jag/vi väl insett varför vi ständigt nyser & frustar. Vi båda & säkert katten också lider nämligen av dammallergi & den där dammsugaren gör inte så mycket mer än att virvla runt potatismjölsdammet.

Den är jättesöt, liten & välter när man försöker ta med den dit man ska försöka dammsuga. Därav har den fått namnet Lilla Hedvig av Söderkisen.

 

Tomten & hans klappar

Vid mer eftertanke så tyckte jag att det var dags att önska sig en dammsugare med lite högre kvalité än Lilla Hedvig. För vi kan ju inte riktigt ha ett giltigt skäl att behålla henne.
Så jag ringde Tomten & berättade att efter en swish kan jag minsann fixa min egen julklapp så började ju jakten på den perfekta dammsugaren.

Google kan ju vara ens bästa vän men samtidigt ens värsta fiende, källkritik lär du i alla fall vara noga med. Fanny som då jobbar inom städ hade en idé om att den bästa dammsugaren är från Miele, okej tänkte vi & började googla. Visst den modellen är säkert toppklass men är utanför en vanlig Tomte-budget så vi googlade vidare, den vi hittade som enligt många är “bäst i test för djurhår” fick ett fet-nej av Fanny & hennes sambo.

Så frågan jag ställer mig denna fredagskväll är, vem är värdig att ersätta Lilla Hedvig?

Hjälp!


Följ Bloggen

6

Lämna en kommentar