Lucia

För mig har det alltid varit en kvinna som vart Lucia. Jag vet inte varför, men för mig är det lika självklart som att tomten ska vara en man. Jag har ingenting emot när könen ”mixas”, när killar sminkar sig, när tjejer beter sig manligt, homosexuella förhållanden och så vidare.

När jag läser den här artikeln på Aftonbladets hemsida blir jag riktigt förbannad. För det första skulle skolan aldrig tillåtit Freddy som kandidat om han ändå inte skulle få stå som Lucia i slutändan. Att sen skylla på att de ”äldre” skulle bli upprörda är ännu mer absurt.

De äldre lever också, de måste också få se verkligheten, nu på 2000-talet gör vi på ett annat sätt än när de var unga, likväl som deras föräldrar upplevde förändringar under deras uppväxt.

Jag antar att jag själv skulle chockrösta på Freddy bara för att ”make a statement”. Men som sagt, för mig är Lucia en kvinna & Tomten en man, men vem vet hur det ser ut om 10år.


Följ Bloggen

  Gilla inlägget

1 tanke på “Lucia”

  1. jag har alltid tyckt att lucia = tjej, tomte = man. men det vore faktiskt lite roligt om man kunde röra runt i detta könsfixerade samhället och låta en kille bli lucia. Och dem skulle aldrig låta han ställa upp om han ändå inte fick vara lucia i slutändan.

Lämna en kommentar