Sandra vs dödlig fetma

Sverige har blivit ett fetto-land sägs det. Jag är en utav dom som blivit smittat av den såkallade fetma epedemin. Om jag räknar ut mitt BMI så har jag dödlig fetma. Det betyder att om jag fortsätter så här kommer jag vara död inom några år(?).

Visst jag känner mig inte smal, inte mullig, inte tjock utan fet. Men att jag skulle ha dödlig fetma tror jag inte ett dugg på.

Varför finns det inga kläder till oss feta? Kläderna som finns är färgglada, blommiga, batikmönstrade och så vidare. Jag vill helst gömma mig & att ha en blommig tunika gör mig inte rätt. Att våra kläder dessutom är minst 200kr dyrare gör inte saken bättre. Det pratas om att vi feta inte gör annat än äter, så då borde väl industrin förstå att vi hellre lägger de 200kr på en hamburgetallrik(?)

Träna, få bort kärlekshandtagen, bli smal på 8 veckor, Anna Skipper, grönsaker, Gi, Atkins, you name it. Men borde vi inte satsa på att vara stolta över oss själva, att bli accepterade för den individ vi är. Med ett bättre självförtroende kommer vi komma långt. Det kommer leda till mindre tröstätande, mer motion, mer utav det sociala livet.

Vi har en sjukdom(?) Varför får vi inte behandling, varför ger ingen oss råd. Riktiga råd utan alla dessa dieter. Att tänka att man duger, att försöka sluta småäta, dra ner på socker. Jag är ute efter ett hälsosamt liv, inte en diet jag ska gå på hela livet.

Att träna är något jag vill, men jag känner mig inte bekväm att hoppa i mjukisbyxorna och dra på mig en sliten t-shirt för att sedan traska in på ett gym där alla fräscha och så kallat snygga brudar springer på löpbandet. Vart finns snygga träningskläder för oss feta. Ni tjatar, samhället tjatar på att vi ska träna & röra på oss. Men ge mig ett par träningskläder som sitter bra så jag inte behöver pressa ner mig i en liten storlek L.

Vi får se, om några år kanske jag redan är död. Det råder en fetma epedemi i Sverige – Jag är smittad, slå det om ni kan. Sparka inte den som ligger, uppmuntra oss istället :heart:


Följ Bloggen

  Gilla inlägget

10 tankar på “Sandra vs dödlig fetma”

 1. Du är ABSOLUT INTE fet! Shit, och dödlig fetma?? Eh, NEJ.

  Du är skitfin som du är, och jag tycker det du främst ska kämpa med är att acceptera dig själv.

  Ett tips om du vill träna är Friskis – där tränar allt möjligt folk, snygga som fula, smala som överviktiga :)

 2. Vad jag håller med dig. Överallt matas man med att man ska vara smal. Modeller, skyltdockor, reklam…överallt.
  Sen problemet med kläder. Kläder till smala/normalviktiga görs oftast i stora storlekar, men vad tillverkarna inte förstått är att det inte räcker med att sy på mer tyg, det måste bli en annan passform också. Sen finns de sk Big-avdelningarna. Tantkläder i skrikiga gälla färger, no passform at all…

  Jag förstår dilemmat, även om jag tillhör kategorin som inte kan ha annat än barnkläder.
  I dagens samhälle måste man ha minst 2 meter ben, smala fötter som passar i spetsiga skor, ha kropp som en retuscherad fotomodell. Då passar man in.

  Och förresten så tycker inte jag att du är tjock !!

 3. Håller med du ! Framför allt ang kläder. Men visst blir man lite skadeglad när butikerna rear ut och där hänger en massa S och XS. Att dom inte begriper att om dom tar in mer stora kläder så får dom sålt mer. Men våra pengar kanske inte är lika mkt värda. Men, men, jag har iaf gått ner nästan 20 kg på ett år,ligger på normalt BMI men anses tydligen ff för fet för coola kläder och jag hatar blommigt. Det blir till att gå naken :lol:

 4. Asså tro mig, på gymmen finns det ALLA sorters människor i olika åldrar & storlekar (speciellt lite större människor, av uppenbara skäl) & du kommer absolut inte att vara den enda i slitna träningskläder – tvärtom, de flesta tränar faktiskt just i såna kläder :) En stor sleden t-shirt & gamla urtvättade shorts brukade jag träna i förr.

  Men vill man inte joina gym kan man ju hålla sig till vanliga promenader. Då kan du vara klädd hur du vill & en timmes promenad om dagen gör susen i längden.

  • Absolut, jag går på Friskis & Svettis, där är det blandat. Men jag känner att jag skulle vara lite mer motiverad om jag fick gå dit i ”snyggare & fräschare” kläder. Här i Västerås dominerar de ”snygga” gymmen. Här sminkar man sig & fixar håret, smörjer in sig med olja & därfter går man och tränar, har aldrig fattat den grejen :nja: Promenad i all ära, jag försöker ta en vända varje dag, men jag tappar lusten så fort :(

Lämna en kommentar