Svartenbrandt – Sveriges farligaste brottsling

 

För något år sedan så såg jag dokumentären Pappas flicka på SVT om Svartenbrandt & hans dotter Jackie. Jag blev väldigt tagen av den, och har velat se den fler gånger. Tyvärr så finns den inte att se någonstans längre.
Men igår när jag zappade runt på Cmore så kom det upp en liten miniserie om just Svartenbrandt.

Jag fascineras ju verkligen av psykisk ohälsa & beteenden runt den. För jag har svårt att tro att människor är onda eller elaka utan anledning.

“Kåkfararlivet har lämnat djupa avtryck och trots sin ånger fortsätter Svartenbrandt att vara våldsam mot de som står honom närmast. Dottern Jackie återupplever ett trauma från sin barndom”

Att folk lever i kriminalitet & missbruk är ju inte ovanligt idag, men hur kommer det sig att man hamnar där, jag tror inte på slumpen i det läget.
Att se ett samband mellan hälsa, beteende & konsekvenser är ju väldigt intressant.

“Mediauppståndelsen gör honom berömd samtidigt som kriminaliteten blir allt tyngre. Till slut bedöms han som obotlig och förs till mentalsjukhus.”

Att få uppmärksamhet utan att tänka på sitt handlande är också intressant. Speciellt inom psykiatrin & benämningen psykopat.

Berätta för de som behöver en mest att man finns, uppmuntrar för att sen ifrågasätta dennes existens & kalla personen för olika skällsord. Väldigt “whiplash-beteende” men fortfarande väldigt intressant.

Att de även drar paralleller i den här serien är riktigt bra & intressant, en bra miniserie & jag kunde inte sluta titta, så såg alla 3 avsnitt igår!

Har ni nå tips på liknande serier?

 


Följ Bloggen

4

Lämna en kommentar