Svensk maffia

Hells Angels, Bandidos, Brödraskapet, Original Gangsters, Naserligan – maffian är inte längre en avlägsen företeelse som bara gör sig påmind på film, utan en högst påtaglig realitet i Sverige idag.
Mc-gäng, fängelseorganisationer och andra kriminella grupperingar har spritt sig explosionsartat över världen. I början av 1990-talet kom de kriminella gängen till Sveriges storstadsområden. Nu har de även kopplat grepp om orter på landsbygden.
Varför har de kriminella gängen etablerat sig just nu? Hur styrs de? Vilka är deras mål? Vad gör polisen?
På jakt efter svar har journalisterna Lasse Wierup och Matti Larsson gjort en resa djupt in i gängens värld. De har träffat gängledare och medlemmar, mött brottsoffer och andra drabbade och talat med källor som tidigare aldrig låtit sig intervjuas. Resultatet är en inträngande skildring av svensk maffia idag.

Boken är fängslande, även om jag snurrar runt bland årtal & namn så var jag bara tvungen att läsa klart den här boken. Har insett en hel del sanningar om svensk maffia som jag antagligen aldrig fått eller tagit reda på annars. Och visst är det intressant.
Författarna till den här boken lyckas fånga min uppmärksamhet på varenda sida, bilder & text ger en stark uppfattning om vad som pågår i Sverige idag.

Hade jag sluppit alla årtal, fram & tillbaka & namn hade den definitivt fått en femma.
Men nu blir det en stark 4.
:toast: :toast: :toast: :toast: :toastgrey:


Följ Bloggen

  Gilla inlägget

Lämna en kommentar

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake