Vården i farten IGEN!

Jag läste den här artikeln på Kvällspressens hemsida & återigen ställer jag mig frågan; Hur kan Sverige ha blivit så här? Vart har vår vårdande sida tagit vägen & hur kan man bara ”glömma” någon på ett servicehus.

När jag jobbade på servicehus så såg jag gärna till så att alla var nöjda, även fast vi inte hade tid så stannade jag & pratade lite extra med de som sitter ensamma i sina hem. Det blev lite övertider, men det gjorde mig inget. Ingen betald övertid heller. Men för mig gjorde det så mycket att skänka de gamla lite glädje i vardagen istället för att stressa in, duscha, laga frukost, lägga osv.

Jag förstår inte varför det anställs mer folk så att de äldre ska få den tid de behöver. Speciellt i juletider tänker jag mycket på mina favoriter på gamla jobbet. De som sken upp när jag kom, för att de visste att de skulle få lite kvalitéstid med någon istället för tvn.

Att ge en gammal människa ett leende på läpparna är så mycket mer värt en betalad övertid, i alla fall för mig!


Följ Bloggen

  Gilla inlägget

Lämna en kommentar