Hälsa

Vad är hälsa för dig?

När det nya året var på intog så tog jag mig till Akademibokhandeln för att handla upp mitt presentkort jag fick i födelsedagspresent. Det blev en bok, ”Tacksamhetsdagboken” av min favorit Sanna Sporrong, det kan vara så att jag äger hennes andra böcker också :)

Jag hade nämligen redan inhandlat en annan från Sanna veckan innan, ”Planera för din hälsa”. Jag dras till hennes formgivning, illustrationer & innovativa sätt att få mig vilja använda dom. Dom uppmuntrar verkligen mig till att vilja planera mina drömmar, hälsa & uppskatta små saker i livet.

Bilden här ovanför representerar en ”Mood board” över vad hälsa är för mig. Och denna ser ju definitivt olika ut för alla.
För mig handlar det om balans. Att hitta kraften & kreativiteten. Framförallt kanske att hitta ett inre lugn som jag sökt efter i så många år.

Att klara av att släppa taget för att inte göra någonting alls, att kunna släppa det som jag ”borde/måste” göra & bara få vara.
Sen är jag mycket medveten om att jag behöver förändra min kost. Lära mig att äta mer varierat & regelbundet.
Kvoten av näring fylls inte med koffein & nikotin ;)

Att våga mig på nya saker. Ha lite mer Pippi Långstrump-feeling, ”det har jag aldrig provat så det klarar jag säkert” istället för att backa så fort någon nämner något som inte ingår i min 24h plan. Jag har svårt för förändring & jag har svårt att släppa kontrollen över saker jag faktiskt inte behöver ha kontroll över.

Det är en av sakerna jag fick till mig av min chef vid första medarbetarsamtalet. Att när jag ställt en fråga så ska jag försöka hålla mig lugn, ”sitta ner i båten” & invänta svar eller faktiskt låta någon annan ta över ärendet som jag själv inte kunde avsluta.

Jag har svårt för det där med halvdana avslut. Jag vill gärna reda ut, fundera, ifrågasätta, reflektera & sen efter en lång process; släppa taget.
Just nu sitter jag vid mitt skrivbord, dricker en kopp te & har avslutat mitt första kvällspass på jobbet denna vecka.

Jag lämnar er med en fråga, hur skulle din Mood board för hälsa se ut?
Eller snarare vilka tre ord skulle du vilja beskrev din drömhälsa?

Hoppas ni haft en bra måndag, som jag ser har gått över till tisdag. Vi hörs snart igen :heart:
P.S Ni vet väl att ni numera kan signa upp er för ett nyhetsbrev? Klicka här & anmäl dig så missar du inte allt kul som väntar i år.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *